Profiili / about me

emilia lehtinen - leluteekin emilia

Tervetuloa Leluteekkiin!

Mä olen Emilia, tämän blogin kirjoittaja (ja enimmäksen myös kuvaaja). Työkseni mä olen varhaiskasvauksen opettaja. Mä aina ajattelen olevani melkoisen tavallinen äiti: mä asun Helsingissä, sain esikoiseni 29-vuotiaana, mulla on kolme lasta, mies ja koira. Mutta tietysti on niitä juttuja jotka tekee meistä jokaisesta vähän erilaisia. Mä asun Helsingissä, mutta puhun ranskaa kotona (ja suomea ja taaperoa – mies on ranskalainen, ja meidän perhe on siis ranskalais-suomalainen perhe). Mun esikoistytär oli keskonen ja painoi syntyessään kilon, silloin vuosia sitten. Mulla on kolme lasta, joista nuorimmaiset on kaksoset, tyttö ja poika. Ehkä tämä riittää musta, mutta jos haluat tietää lisää, niin täältä löytyy myös 11 täysin satunnaista faktaa minusta.

Leluteekki on sellainen ”vanha suola janottaa” -tyyppinen rakkaus. Mä aloitin blogin kirjoittamisen 2013 keväällä ollessani vielä vanhempainvapaalla ja sukelsin siihen pää edellä. 2014 mä siirsin sen omalle sivustolle aloittaessani lasten filosofiakahviloiden pyörittämisen, ja vuoden 2016 ajan vuonna Leluteekki oli Imagen blogi. Sitten kirjoittaminen jäi, ja blogi pistettiin piiloon. Nyt 2021 kevällä löysin hämmästyksekseni tämän vanhimman osan, ja katsotaan, kirjoitanko sihen jotain uutta.

kaksoset 3v

Kaksosten 3-vuotissynttärihuumaa.

Leluteekki on äitiysblogi, joka kuvaa meidän ranskalais-suomalaisen kaksosperheen arkea, mutta koska mä olen filosofianopettaja aikaisemmalta koulutukseltani, niin aina välillä kohelluksen keskellä mä olen koettanut pysähtyä myös miettimään asioita; lapsia, äitiyttä, elämää. Kirjoittaminen selventää ajatuksia, sanotaan. En sitten tiedä, usein ainakin sellaiset ”nyt otan kyllä seuraavan lennon Aruballe!” -tyyppiset ajatukset on ihan selviä jo alkujaan, mutta jos ne kirjoittaa blogiin, niin ei ainakaan samaan aikaan kerkeä juosta lentokentälle. Ja onhan se myös lohdullista lukea lukijoiden kommenteista, että meidän lapset ei ole olleet ainoita jotka maalaa seinälle.

Mutta jos haluat lukea lisää näitä juttuja, niin tästä linkistä löytyy vinkkejä siitä mitä ainakin voi lukea, ja klikkaamalla voit myös seurata blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykätä Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös. Ja Pinterestistä (rupeaa kuulostamaan nettiriippuvaiselta, tiedän – mutta sun ei tarvitse seurata ihan joka paikassa). Tuolta oikean puolen valikosta voi haeskella vanhempia juttuja aiheen mukaan tai kalenterista.

And very shortly in English: welcome to Leluteekki! I’m Emilia, philosophy teacher by profession and mom to three kids aged 7 and 3 – and no, I’m not forgetting one, the three year olds are twins. I write my blog in Finnish, but I’ve translated some craft posts in English as a payback to all those crafty supermoms on Pinterest.

Ai mitä? No sano ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s