Mikä Leluteekki? Mikä filosofiakahvila?

leluteekki lasten filosofiakahvila

Leluteekki on järjestänyt syksystä 2014 alkaen lasten ja vanhempien filosofiakahviloita Helsingissä. Seuraavat filosofiakahvilat kokoontuvat

  • lauantaina 11.10.  Kruununhaassa Krunan Mestassa klo 10-11.30 (Meritullinkatu 6, lähellä Kauppatoria ja Katajanokkaa), teemana reiluus ja jakaminen ja lauantaina  8.11. Töölössä (Perhekeskus Ruusula, Sibeliuksenkatu 6)
  • maanantaisin klo 10.30-11.30 Toukolassa Arabian asukastalojen Kääntöpaikassa (Intiankatu 1). Viisi kertaa kokoontuva kurssi alkaa 3.11.2014 ja päättyy 1.12.2014
  • tiistaisin klo 16.30-17.30 Kulosaaressa Mommy&Me:n tiloissa (Kulosaaren puistotie 42, metron vieressä). Viisi kertaa kokoontuva kurssi alkaa 4.11.2014 ja päättyy 2.12.2014

Lauantain filosofiakahvilan hinta on 20e / vanhempi+lapsi.

5 kerran kurssin hinta on 70 e/ vanhempi+lapsi, saman perheen toinen lapsi 50e.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset hoituvat toistaiseksi s-postitse: ilmoittautumiset@leluteekki.fi 

Helpoiten saat tiedon filosofiakahvilan tapahtumista tilaamalla uutiskirjeen – sieltä löytyy aina myös muualla julkaisematon blogipostaus ja vinkkejä ja linkkejä pitkien iltapäivien ratoksi.

Lasten filosofiakahvila

Lasten filosofiakahvilassa 2-6 -vuotiaat vanhempineen kokoontuvat kerran viikossa ihmettelemään, kyselemään, keskustelemaan ja askartelemaan tai leikkimään yhdessä. Filosofiakahvilan ohjelma on suunniteltu Filosofiaa lapsille -metodin pohjalta.

Filosofiakahvilassa lapsen luova ja kriittinen ajattelu kehittyy. Hän oppii kysymään ja kyseenalaistamaan, etsimään vastauksia ja perustelemaan ne. Samalla kehittyvät myös lapsen kielelliset ja sosiaaliset taidot. Vanhemmalle filosofiakahvila tarjoaa uutta ajateltavaa, aikaa keskittyä lapsen kysymyksiin ja ajatuksiin ja vinkkejä siihen, miten lasta voi kannustaa pohtimaan kotonakin.

Leluteekin filosofiakahvilassa aikuisten osallistuminen ja pohdinta on vähintään yhtä tärkeää kuin lasten, ja toiminta on suunniteltu niin, että muista vanhemmista oppii muutakin kuin kenen äiti kukin on.

Lauantain filosofiakahvila

Lauantain filosofiakahvilat ovat lasten ja vanhempien yhteisiä. 2-6 -vuotiaat lapset vanhempineen kokoontuvat ihmettelemään, kyselemään, keskustelemaan ja askartelemaan tai leikkimään yhdessä. Kokoontumisaika on 1,5-2 tuntia. Joka kerralla on  yksi teema, esim. anteeksipyytäminen, luonto, lapsuus. Teemaa käsitellään ensin lasten kanssa, esimerkkien kautta keskustelemalla, sen jälkeen on teemaan liittyvä yhteinen askartelu- / leikkihetki ja lopuksi lapsille leluja tai oma aktiviteetti sinä aikana kun vanhemmat jatkavat teeman käsittelyä

Vähän lisää tietoa löytyy myös tästä postauksesta, jossa kerron siitä, mistä idea filosofiakahvilaan syntyi.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

emilia lehtinen

Ja minä olen siis Emilia.

3 kommenttia artikkelissa “Mikä Leluteekki? Mikä filosofiakahvila?

  1. Paluuviite: Synnytyskampaus – eli mitä sairaalakassiin ei tarvitse pakata | Leluteekki

  2. Paluuviite: Leluteekki » Tavallinen työviikko

  3. Paluuviite: Miniloma mukavuusalueen ulkopuolelle – Leluteekki

Ai mitä? No sano ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s