Juna-askartelu

juna-askartelu picLasten askartelu on pääsiäisen jälkeen ollut vähissä – hyvä niin, kertoo siitä, että ovat voineet juosta ulkona. Poika toivoi viimeksi askarrellessa, että tehtäisiin Salama-auto askartelu, ja niinpä mä olen koettanut sellaista etsiskellä Pinterestistä, mutta ei oikein ole sattunut sopivaa silmään. Muutenkin autoihin ja liikennevälineisiin liittyviä askarteluideoita on vähänlaisesti, joitain mä olen nyt kerännyt omaan Autoja ja menopelejä -tauluunsa. Klassisia vessapaperirullista askarreltuja autoja kyllä löytyy, ja sellaisen mä ehdotin esikoiselle toteutettavaksi pienempien päiväunien aikaan – ajattelin, että ne saisi sitten tehdä omansa herättyään.

Kuten kuvasta näkyy, esikoinen halusi kuitenkin mieluummin tehdä junan, ja kun sen toteutus oli ekaluokkalaiselle juuri sopivan vaikea, en sitten viitsinyt lähteä tekemään niitä 3-vuotiaiden kanssa, kun niiden hommaksi olisi jäänyt vain rullien maalaaminen. Mutta koululaisille tämä siis on kiva kierrätysmateriaaleista toteutettava askartelu. Alkuperäinen malli löytyi täältä, tosin ne olikin traktoreita, mutta meistä ne näytti junilta.

Tarvikkeet:

  • vessapaperirulla
  • 4 maitopurkin tms. korkkia
  • 2 hammastikkua
  • 1 viinipullon korkki (shampanjapullon korkista tulisi muuten komea savupiippu)
  • sakset
  • maalia
  • askarteluliimaa

Ensin kannattaa maalata osat (voi tietysti myös koristella liimaamalla paperia), ja sen jälkeen leikata kuvan mukaisesti ”ohjaamoa” varten lovi putkilon toiseen päähän. Terävillä saksen kärjillä saa korkkeihin reiät, jolloin ne voi hammastikulla kiinnittää veturiin. Jos onnistuu saamaan reiät ihan keskelle ja pyörät samalle korkeudelle, ne jopa pyörii. Sitten vain liimataan savupiippu paikalleen. Tätähän voisi jatkaa tekemällä veturin perään vaunuja. Ja veturinkuljettajaksi voi laittaa jonkun lego- tai playmobil-ukkelin, ne on suunnilleen sopivan kokoisia. Mutta toivottavasti huomenna ei sada, eikä tarvitse askarrella sisällä – lapsi totesi, että kuvastakin tuli tosi ruman värinen, kun oli niin vähän valoa.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

 

Ai mitä? No sano ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s