Syysaskartelua: lehtikranssi

syyslehdistä tehty kranssi

Nyt tulee syysaskarteluista syksyisin: lehdistä tehty kranssi. Tämä oli myös ehdottomasti helpoin, mä en tiedä miten meillä meni näin kauan tämän aikaansaamiseksi.

syysaskartelu lehtikranssi

Tarvikkeet:

  • eri kokoisia ja värisiä syyslehtiä (kirjan alla prässättynä, eli pitää malttaa odottaa seuraavaan päivään)
  • paperilautanen (jos et jo arvannut)
  • sakset
  • liimaa (käytettiin kuumaliimapistoolia ekaa kertaa, toimi tähän loistavasti)

syksy askartelu lehdistä kranssi

Leikataan paperilautasesta keskusta pois, leikataan lehdistä varret pois, sovitellaan alustava sommitelma lehdistä, ja liimataan ne paikoilleen. Jos käyttää kuumaliimaa, niin askartelu on lapsille vähän tylsää, saa vain osoittaa mihin kohtaan lehti pitäisi laittaa (ja sitten äiti kuitenkin liimaa toiseen paikkaan kun se sopii paremmin siihen), mutta erikeeperilläkin tämä varmaan onnistuu. Ja kranssiinhan voi sitten lisätä myös muita syksy -teemaan sopivia elementtejä, tammenterhoja tai kastanjoita vaikka.

syksyinen askartelu lehdistä kranssi

Ehdittiin siis vielä saada syyskranssi oveen. Jos tätä lähtee tekemään vähän aikaisemmin syksyllä, niin lehdethän voi myös hyvin piirtää ja värittää itse, tai leikata värillisestä paperista. Me keksittiin tätä tehdessä jo ehdotus talvikranssiin, jospa saadaan se tehtyä ennen lumien sulamista. Ja meidän keväisestä kukkakranssista tuli nyt hieno kruunu.

Kuukausittain lähetettävästä Leluteekin uutiskirjeestä löytyy myös muiden juttujen lisäksi askartelu- tai puuhavinkki: sen voit tilata tällä lomakkeella

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Ai mitä? No sano ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s