Käpylehmistä kosketusnäyttöön

käpylehmätNyt on sitten meilläkin sellainen, tabletti. Eivät jää lapset osattomiksi kehityksen kehittymisestä. Mutta oli se jotenkin symbolista, kun nuo käpylehmät jäivät lojumaan, kun lapset rynnistivät rasmusnallen kimppuun.

Sinisen keskitien Bleue pohdiskeli jokunen aika sitten hyvin tätä lasten mediankäyttöä, ja kommenteista löytyy myös vinkkejä kivoihin appseihin (niinkö se sanotaan?) LIsää vinkkejä löytyi ihan googlaamalla esim. täältä ja täältä.

lomalukemistaKevyin kantamuksin matkustaminenhan on ihana ajatus, mutta siinä on se vika, ettei voi pakata kovin paljon kirjoja mukaan – ja mitäs lomalla sitten edes tekee? No, nyt nappasin lehtihyllystä lapsille tuollaisia minikirjoja (ja jotain on jo sillä tabletillakin) ja kirjastosta löytyi Albanian matkaan sopivaa paikallisväriä antamaan pehmeäkantinen Ismail Kadare (otin mä pari muutakin, mutta hys, ne on mun rinkan pohjalla). Ja ehkä apua löytyy kirjaston Zinio -lehtipalvelusta, voisin vaikka tehdä nostalgiatripin Seventeen -lehden kanssa.

Matka siis lähestyy (tässä kotiäidin hommassa on vaikea puhua lomasta, kun tietää että reissussa säätämistä on vielä  tavallista enemmän), ja tabletista huolimatta pävitystahti tulee varmaan vähän harvenemaan. Kyllä mä joitain juttuja olen jo pistänyt varastoonkin, ja matkalta tulee kuulumisia, mutta ei ehkä ihan joka päivä. Katsotaan kuinka opin vehjettä käyttämään – se on selvästi vaikeampaa kolmekymmentäkuusi- kuin kuusi-vuotiaalle. Tuonne Leluteekin facebook-sivulle voisin ehkä laittaa lyhyempiä päivityksiä, niitähän siellä on välillä muutenkin ollut.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai seuraa Leluteekkiä facebookissa.

2 kommenttia artikkelissa “Käpylehmistä kosketusnäyttöön

 1. Minikirjat ovat mahtavia reissulla, kun eivät paina jne. Myös joku tehtäväkirja ja kynät on jees (ja esikoiseni kohdalla pitäisi aina muistaa se auto mukaan, muuten kosh).
  Meillä on tabletti ollut lähes käyttämättömänä esikoisella kesän, paitsi Pikkukakkosta on voinut katsoa jälki/etukäteen reissussakin. Tabletti muuten on ollut tosi hyvä reissussa (kartat jne).
  Että lycka till reissuun ja tabletille opetteluun!

  Tykkää

  • Kiitos kiitos. Mekin todettiin, että joku vempele olisi kiva olla mukana justiin karttoja ja varauksia jne. varten, kun kuitenkin useissa paikoissa on verkko – mutta miehen työkannettavaa ei sitten viitsi ottaa mukaan.

   Mä en ole oikein keksinyt mitä leluja pienille otettaisiin, Anaïs saa vauvanukkensa mukaan kun kantaa sitä repussaan, ja kyniä ja paperia on listalla. Ehkä jokunen auto voisi olla hyvä, tai pikkueläimiä. Noilta on vähän hankala kysyäkään, kun vastaus on aina se lelu joka sattuu olemaan kädessä, tai sitten tyyliin polkupyörä. 🙂

   Tykkää

Ai mitä? No sano ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s